Courgette – selder- maïsburger

Standaard

Ik denk dat ik er een stuk of 18 had, maar dat hangt natuurlijk af van de grootte en dikte.

Nodig:

  • 3 middelgrote ajuinen
  • 5 witte selder stengels
  • 2 courgettes
  • 5 (mini) tenen look
  • 1 blik maïs (340g) (minus wat maïs die je kinderen hebben afgeschooid.  Cheesy)
  • 2 blikken witte bonen
  • 4 flinke el hot shot (saus)
  • 2 kopjes havervlokken
  • 3 kopjes paneermeel
  • 1 tl rode currypasta
  • p&z
  • korianderpoeder

Bereiding
Snijd de look en selder fijn. Bak ze. Voeg geplette look toe. kruid met peper en zout.

Snijd een halve courgette in fijne blokjes en voeg dit bij het ajuin-selder-mengsel.

De resterende courgette rasp je.

Neem een dunne doek (of neteldoek) en leg de courgette erin.

Knijp al het vocht uit de courgette.

Mix de bonen. Voeg ze bij de courgette.

Mix de maïs en voeg ze er ook bij. (er mogen nog brokjes in zitten)

Meng het.

Voeg de ajuin & selder toe.
(Bij ieder stap proeft mijn dochtertje of het wel oké is…  :p)

Voeg de havervlokken en paneermeel toe. Ook de hot shot, currypasta, korianderpoeder en peper en zout voeg je nu toe.

Zet het enkele uren in de frigo.
Vorm burgers en wentel ze even in de bloem.

Bak ze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s