Paneer

Standaard

Er zijn op youtube filmpjes te vinden voor mensen die het eens willen bekijken.
Ik heb er geen kruiden bij gedaan omdat het deze keer in een kruidig gerecht kwam. Je kan dus ook kruiden toevoegen om het wat smaakvoller te maken.
Receptje voor 250g paneer.

Nodig:

  • 1 l melk
  • 1 citroen (met citroensap uit een flesje lukt het ook)

Bereiding

Melk laten koken.

Citroensap bij. Het gaat nu schiften, dat is goed!

Laten uitlekken in een neteldoek (of zoals mij gewoon een dunne doek)

Deze tip heb ik gezien in ’n filmpje.  😉 Mijn pot mocht wel iets hoger zijn maar het lukte net.

Uiteindelijk krijg je zoiets. Dit is de paneer.

Je kan het ook met kruiden maken (deze is gemaakt met peper & komijnzaad). Je voegt de kruiden dan gewoon toe aan de melk.
IMG_0364

 

Advertenties

»

  1. Pingback: Panschotel met paneer, pijpajuin, selder in een paprikasaus « elfjeskruid

  2. Pingback: Palak Paneer (Paneer in spinaziesaus) | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s