Ovenkoeken

Standaard

Dit recept heb ik van mijn mama gekregen.
Voor ongeveer 25stuks.

Ingrediënten

  • 1kg bloem
  • 5 dl lauw water
  • 1 ei
  • 50g boter
  • 50g broodverbeteraar
  • 20g suiker
  • 60g verse gist
  • 15g zout

Bereiding

Doe de bloem, suiker, boter, broodverbeteraar en het ei in een kom.

Neem lauw water en los de gist hierin op.

Voeg de 2 samen.

Kneed het geheel. Voeg het zout toe en kneed verder.

Laat het 25 minuten rusten. Ik doe een plastic folie en handdoek over mijn kom.

Kneed het deeg om het rijsproces te stoppen. Snijd stukjes van ongeveer 70g.

Bol de deegbolletjes op.

En duw de bolletjes plat in de bloem. Plaats ze op een silcone bakmat of op bakpapier.

Laat ze nogmaals rijzen en bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C

Advertenties

»

  1. Pingback: Vegetarische groenten-pita | elfjeskruid

  2. Pingback: Pita broodjes met sesamzaad | elfjeskruid

  3. Pingback: Vegetarische moussaka | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s