Puri

Standaard

Het laatste dat ik gisteren maakte was puri. Puri is een indisch gefrituurd brood.
Wederom een recept van Manjula. Het filmpje vinden jullie hier.

Het viel hier erg in de smaak. Het deeg uitrollen vergt enige handigheid. Ik vond het best moeilijk om ze mooi rond te krijgen. 😉

Dit recept is goed voor 10 puri’s.

Ingrediënten

  • 1 cup (= 140g) bloem
  • 1/2 cup (= 120ml) water (lauw)
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl olie
  • olie om te frituren

Bereiding

Meng de bloem en het zout. Voeg het water toe en kneed tot een egaal deeg. Bevochtig je handen met olie zodat het makkelijker wordt om het te kneden. Zet het deeg op z’n minst 15 minuten, bedekt, aan de kant.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.

Rol het deeg uit tot een cirkel. Rol niet meer dan 4 puri’s uit anders worden ze droog en gaan ze niet zwellen in de olie.
Verhit olie in een pot (zorg ervoor dat je genoeg olie neemt).
Doe de puri in de olie en druk wat aan met een spatel. De puri zou nu moeten zwellen. Draai de puri om en eens ze gaar is, laat je ze wat uitlekken op keukenpapier.

Wij aten de puri’s met Indian Zucchini Pasta (courgette pasta), Aloo Gobi (aardappel & bloemkool) en tomaten raita.

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s