Bloemkool schotel met witte bonen & groene kool

Standaard

Ik had nog bloemkool en nog wat fijngesneden groene kool liggen die op moesten. Mijn eerste creatie, indisch getint. 😉

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 530g bloemkool (steekt niet zo nauw, ik had gewoon 530g in huis 😉 )
  • 60g groene kool, fijngesneden
  • 2 tomaten
  • 2 rode chilipepers
  • gember
  • 2 tenen look
  • 1 blik witte bonen
  • water
  • yoghurt
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 tl korianderpoeder
  • 2 tl zout

Bereiding

Snijd de bloemkool in fijne stukken, snijd de wortel in schijfjes en snijd de groene kool heel fijn.
Mix de tomaten, chilipepers, gember en look tot een pasta.
Verhit olie in de pan en bak de komijnzaadjes. Voeg de tomatenpasta toe en vervolgens de kruiden: kurkuma, paprikapoeder, korianderpoeder en 1 tl zout.
Voeg nu de bloemkool toe.

Voeg 0,5l water toe en laat koken tot de bloemkool zachter is. Maak de bloemkool indien gewenst nog wat fijner en voeg de wortels en de groene kool toe.
Voeg opnieuw ong. 0,4l water toe en laat even koken tot de wortel gaar is.

Voeg de andere tl zout toe, de yoghurt en de witte bonen. Indien gewenst, voeg je nog wat extra water toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s