wortel curry met rode bonen

Standaard

Dit recept viel hier erg goed in de smaak.

Ingrediënten

  • 1 dikke ajuin
  • 4 wortels
  • 3 tomaten
  • 3 tenen look
  • groene chilipeper
  • gember
  • 1tl zout
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprika
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blik rode bonen

Bereiding

Bak de ajuinen in een pan.
Mix de tomaten, look, gember en chilipeper tot een pasta.
Verhit olie in een pot en bak de komijnzaadjes. Voeg de tomatenpasta toe. Voeg de kruiden toe en de laurierblaadjes.
Doe de wortels erbij en roer even. Voeg nu water toe en laat het koken tot de wortel gaar is. Roer af en toe en indien het te droog wordt, voeg je nog wat water toe.

Laat de bonen uitlekken en spoel ze even af. Voeg de bonen en ajuinen bij de wortels.

Voeg nu de garam masala toe. Roer goed en druk de bonen wat plat zodat de smaak vrijkomt. Laat nog even koken.

Wij aten dit met groene kool paratha.

Je kan er eventueel ook nog papadums bij eten. (links)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s