Falafel

Standaard

Ingrediënten

  • 250g kikkererwten (gedroogde die je een nacht laat weken)
  • 2 groene chilipepers
  • 3 el korianderpoeder
  • 2 el munt, fijngesneden
  • 3 el peterselie
  • 50g kikkererwtenbloem
  • 4 tenen look
  • 2 el sesampasta (tahin)
  • citroensap
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • zout

Bereiding

Mix de kikkererwten fijn, samen met de groene chilipepers en de look.

Rooster de korianderpoeder en de komijnzaadjes.Maal ze fijn in een vijzel.

Voeg de citroensap, peterselie, korianderpoeder, kikkererwtenbloem, sesampasta en de gemalen korianderpoeder & komijnzaad toe. Meng tot een massa.

Doe alles in een kom en laat het, minimum 30 minuten, afgedekt in de koelkast opstijven.
Maak balletjes van de falafel.

Frituur de balletjes zo’n 3 à 4 minuutjes op 180°C.

Wij aten de falafelballetjes met polentafrietjes, tomaten en een chili-roomsausje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s