Aloo Dum (Aardappel Curry)

Standaard

Een aardappelrecept van manjula. Het recept vinden jullie hier terug.

Ingrediënten

  • 500g aardappelen
  • 2 el olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/8 tl asafoetida
  • 1 el kikkererwtenbloem
  • 6 rode chili’s
  • 1/4 cup (= 60g) yoghurt
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el kokosnootpoeder
  • gember
  • 1 groene chilipeper
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el venkelzaad (liet ik achterwege)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl rode chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl garam masala
  • 2 el koriander, gehakt
  • olie om te frituren

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Frituur ze tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Mix de sesamzaadjes, kokosnootpoeder, gember en groene chili tot een pasta. Voeg wat water toe om het makkelijk te blenden.
Meng de pasta samen met de yoghurt, korianderpoeder, venkelzaadpoeder, paprikapoeder, chili poeder en kurkuma.
Verhit olie in een pot. Bak de komijnzaadjes even. Voeg asafoetida, de rode chilipeper en kikkererwtenbloem toe. Roer tot de bloem goud/bruin gekleurd is.
Voeg nu de pasta toe en roer enkele minuten tot de kruiden scheiden van de olie.
Voeg de aardappelen en 1 cup water (= 240 ml, of naar wens) toe .

Wanneer het kookt, zet je het vuur lager en laat nog 8 à 10 minuutjes koken.

Voeg nu de koriander en garam masala toe.

Wij aten het met Kadhai Paneer.

Ik vond de aardappelen de dag erna nog lekkerder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s