Grof voltarwebrood met meergranen

Standaard

Mijn bassis voor brood is eigenlijk altijd quasi hetzelfde, maar ik maak vaak ander brood door te spelen met meel, pitten, noten en zaden.
Dit recept is goed voor 4 broodjes.

Ingrediënten

  • 750g voltarwemeel
  • 750 meergranenmeel
  • 67g verse gist
  • 9 dl lauw water
  • 30g broodverbeteraar
  • 22g zout
  • pompoempitten
  • zonnebloempitten

Bereiding
Doe de bloem en broodverbeteraar in de kom van je keukenrobot. Los de gist op in het lauwwarm water en doe het bij de bloem. Voeg de pitten toe.
Kneed het met je keukenrobot en voeg na enkele minuten het zout toe. Kneed verder.
Laat het deeg 25′ rijzen. Ik doe er een plastic folie op en een handdoek.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bol ze op tot broodjes en laat het voor de tweede maal rijzen.

 

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes 30 à 35 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s