Baklava

Standaard

Ik ben een zoetekauw. Baklava is een dessertje dat er altijd vlot ingaat maar ik had het nog nooit zelf uitgeprobeerd. De noten die ik gebruikte waren amandelen en een notenmix. Uiteraard kan je ook andere noten gebruiken.

Ingrediënten

  • 140g amandelen
  • 140g gemengde noten
  • 55g rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 100g boter, gesmolten
  • 14 vellen filodeeg  (je kan ook meer deeg gebruiken)

Siroop

  • 225g suiker
  • 1,5dl water
  • 1 el citroensap

Bereiding

Hak 1/3 van de noten fijn en hak 2/3 van de noten tamelijk grof. Doe ze in een kom en meng ze met de rietsuiker en kaneel.
IMG_8173

Ik nam een ovenschaal van ongeveer 30 op 18cm. Snijd de vellen filodeeg op maat (mag ook net iets groter zijn zodat de vulling goed bedekt wordt)
Beboter je ovenschaal en leg er een vel filodeeg op. Beboter het vel filodeeg en herhaal dit nog 3x. Je hebt dus in het totaal 4 beboterde vellen filodeeg.
IMG_8177

Verdeel 1/3 van het noten-suikermengsel over het filodeeg.
Bestrijk weer een vel filodeeg met gesmolten boter en leg dit op het noten-suiker mengsel. Herhaal deze stap nog 2 keer.
IMG_8179

Voeg weer 1/3 van het noten-suikermengsel toe en daarna herhaal je de vorige stap. Dus weer 3 beboterde vellen filodeeg.
Voeg opnieuw 1/3 van het noten-suikermengsel toe en 4 beboterde vellen filodeeg.
Snijd de baklava in ruiten (of vierkanten) en bak ze een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
IMG_8182 IMG_8183

Maak nu de siroop.
Doe het water en de suiker in een kom en verwarm het al roerend tot de suiker gesmolten is. Voeg de citroensap toe en laat zachtjes doorkoken tot je een siroop krijgt.
Laat de siroop afkoelen.

Eens de baklava gebakken is, giet je de siroop over de baklava heen.
IMG_8185 IMG_8189

IMG_8206 IMG_8207

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s