Krokante chocoladeplaatkoek

Standaard

Dit recept komt uit het boek “Chocolade” van de uitgeverij Parragon.
Ik sprak al eerder eens over deze chocolade-bijbel geloof ik. Het boek is een must voor iedere chocoladeliefhebber vind ik!

Ingrediënten

Witte chocoladelaag

  • 55g boter
  • 1 el rietsuikerstroop
  • 150g witte chocolade
  • 50g gepofte rijst, geroosterd

Pure chocoladelaag

  • 55g boter
  • 2 el rietsuikerstroop
  • 125g pure chocolade
  • 75g gepofte rijst, geroosterd

Bereiding
Vet een bakvorm van 20×20 in en bekleed met bakpapier.
Rooster de gepofte rijst.
Smelt voor de witte chocoladelaag de boter, stroop en de chocolade au bain marie.
Voeg 50g van de gepofte rijst toe aan de witte chocolade en meng. Druk het mengsel in de bakvorm.

Smelt voor de pure chocoladelaag de boter, stroop en pure chocolade au bain marie. Voeg de resterende gepofte rijst toe (75g) en meng het.
Schep het mengsel op de witte chocoladelaag en druk wat aan.
Zet de koek in de koelkast tot hij helemaal hard is.
IMG_8218 IMG_8216

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s