Appelkruimelgebak

Standaard

Dit recept komt uit het boek “Bakken” van Lesley Mackley. Een lekker gebak voor tijdens de koude dagen!

Ingrediënten

  • 150g boter
  • 450g moesappels (ik nam er wat meer omdat ik de taart al eens gemaakt heb en toen vond dat er best wat meer appels in mochten 🙂 )
  • 175g zelfrijzende bloem
  • 115g lichtbruine suiker
  • 1tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1-2 el melk
  • poedersuiker (om te garneren)

Kruimellaag

  • 115g bloem
  • 85g boter
  • 85g lichtbruine suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en beboter een springvorm in. (van ongeveer 23cm)
Eerst maken we de kruimellaag:
Zeef de bloem en meng ze met de boter. Meng het geheel tot er een kruimelige massa ontstaat. Roer de suiker erdoor.
IMG_8264

En dan het deeg:
Zeef de bloem en meng ze met het zout en de kaneelpoeder. Klop in een andere kom de boter en schuim schuimig. Voeg één voor één de eieren toe.  Spatel de helft van de bloem erdoor en vervolgens de rest, samen met de melk.
IMG_8265

Verwijder het klokhuis van de appels en schil ze. Snijd ze in schijfjes. Moesappels worden tamelijk snel bruin dus haast je een beetje. 😉
Schep het beslag in de springvorm, leg de appelschijfjes erop en vervolgens de kruimellaag
IMG_8266 IMG_8267 IMG_8269

Bak de taart 1u. Laat hem afkoelen in de vorm alvorens je de springvorm opent.
Heerlijke crumble!
IMG_8272

Strooi er poedersuiker over. Met het sneeuwlandschap tegenwoordig lijkt deze crumble-taart wel ideaal, niet?
IMG_8282

IMG_8290 IMG_8294

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s