Zoete aardappelcurry met rode bonen

Standaard

Dit recept is tamelijk veel. Wij aten er veel van en ik had nog genoeg over om in te vriezen.

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappelen (bataten)
  • 1 ui
  • 3 tenen look
  • gember
  • 1 chilipeper
  • 2 blikken tomaat
  • 1 blik rode bonen (mogen ook 2 blikken zijn, naar wens)
  • 2tl komijnzaad
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1tl kurkuma
  • 1 tl mangopoeder
  • 1 tl zout
  • 2 laurierblaadjes

Bereiding

Schil de bataat in en snijd ze in blokjes.

Mix de ui samen met de gember en chilipeper.  Indien je geen zin hebt in een ui-pasta, kan je deze ook gewoon fijn snijden, maar ik was lui en mixte het uit gemakzucht. 😉
Mix de tomaten.
Bak het komijnzaad en als deze beginnen te knetteren, voeg je het ui-mengsel toe. Eens deze gegaard zijn voeg je de overige kruiden toe.
IMG_9127

Voeg de tomaten toe en meng. Voeg nu de bataat toe, alsook wat water. Laat het geheel pruttelen tot de bataat gaar is.
Laat de bonen uitlekken, spoel ze goed en voeg ze bij het gerecht. Laat nog enkele minuten pruttelen.
IMG_9128

Ik serveerde deze curry met zelfgemaakte broodjes.
IMG_9129 IMG_9131

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s