Bananenbrood met fudge

Standaard

’t Is eigenlijk eerder een soort cake, maar bananecake wordt wel vaker bananenbrood genoemd, niet? Ik besloot om dit bananenbrood te noemen omdat het dan niet zo decadent klinkt als je het ’s ochtends opeet. ­čśë Met die fudge erbij wordt de cake/het brood een tikkeltje specialer en het is gewoon erg lekker. Wil je het wat gezonder, maak dan niet zoveel fudge of laat deze gewoon achterwege.
Er zitten geen extra suikers in deze cake. Ik zoete het een beetje met agave (i love it!), de fudge op zich is zoet genoeg en volgens mij een bom. Nou, ik wil het eigenlijk niet weten.
Je kan de fudge ook op de cake smeren als topping.

Lekker als ontbijt (of is dit toch net iets t├ę? ­čśë Mij heeft het alleszins┬ágesmaakt, haha) of gewoon voor bij de thee/koffie.

Voor de fudge basseerde ik me op het recept van Jeroen Meus.
In de keuken van Sofie zag ik dat Piet Huysentruyt zijn havermout mixte zodat ze fijn werd. Dan kan je daar ook mee bakken.

Ingredi├źnten fudge

  • 250g fudge (bij mij was het vanille fudge maar ik vond echt niet dat het naar vanille smaakte.)
  • 120g room
  • 100g melk (+ extra om de puddingpoeder op te lossen)
  • 25g puddingpoeder
  • 1 flinke el cacaopoeder

Ingredi├źnten bananentaart

  • 1 cup (140g) bloem
  • 1 cup gemalen havermout (90g)
  • 1 tl kaneel
  • 5 kleine bananen (380g)
  • 1 tl bicarbonaat (kan je ook vervangen door 1 tl bakpoeder)
  • 1/3 cup kokosolie (55g)
  • 1/3 cup sojamelk (80ml)
  • 2 el agave
  • snufje zout

Bereiding fudge

Room, melk en fudge opwarmen.
IMG_9453 IMG_9455

Neem een kopje en los de puddingpoeder op in wat melk. Als de fudge gesmolten is, gaat de pudding erbij. Laat koken tot het een caramelcreme wordt.
IMG_9456

Voeg de cacao toe. Ik besliste pas op het einde dat ik er cacao bij wou hebben, je kan de cacao eigenlijk in het begin reeds toevoegen.
IMG_9457

O, hemels genot!
IMG_9460

Leg een plastic folie in een ovenschaal. Doe de fudge erop en leg er opnieuw een plastic folie op. Laat afkoelen in de koelkast.

Bereiding bananencake

Meng al de droge ingredi├źnten. Verwarm de kokosolie zodat ze vloeibaar wordt.
Plet (of mix) de bananen en meng ze met de kokosolie.
Neem een cakevorm en vet ze in (of neem een silicone cakevorm die je niet hoeft in te vetten.)
Neem 1/3 van het beslag en doe het in de vorm. Hier gaat 1/2 van de fudge op. Dan weer opnieuw het beslag. Daarop het tweede deel van de fudge en als laatste het beslag.

Bak de cake 1u op 180┬░C.
De fudge kwam er bij mij wat uit langs boven omdat ik net iets te weinig beslag had bovenaan. Beter verdelen is de boodschap.
IMG_9603 IMG_9606

IMG_9608

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s