Moong Dal Vada (gele linzen balletjes)

Standaard

Dit recept is afkomstig van Manjula. Zij gebruikte verse koriander maar die had ik niet in huis. Ik deed het met korianderpoeder en gedroogd korianderblad.
Het is leuk als hapje. Ik serveerde deze met baba ganoush.

Moong dal zijn gele linzen

Ingrediënten

  • 1 cup moong dal (gele linzen)
  • 1 cup gekookte aardappel (ongeveer 2 normale aardappelen)
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el korianderblad
  • 1 groene chilipeper
  • 1 el gember
  • 1/8 tl asafoetida
  • 1/8 tl bicarbonaat
  • 1 tl zout
  • peper
  • eventueel besan (kikkererwtenmeel)

Bereiding

Laat de moong dal ten minste 4u weken. Het is handig als ze de avond ervoor reeds laat weken, dan zijn ze zeker goed. Laat ze zeker in voldoende water weken daar ze opzwellen.
Mix de moong dal met een klein beetje water tot een pasta. Dit hoeft niet super glad te zijn.
IMG_9618 IMG_9619

Kook de aardappelen en pureer ze. Meng de aardappelen met de moong dal en de kruiden.
IMG_9620 IMG_9621

Indien het mengsel wat te stevig is, kan je wat water toevoegen. Indien je teveel water hebt toegevoegd en het iets te slap is, kan je wat besan (kikkererwtenbloem) toevoegen.

Vorm balletjes en frituur ze tot ze gaar zijn. Frituur er niet teveel in één keer.
IMG_9627

Eén reactie Volgende »

Plaats een reactie