Veganistische Wortelcake

Standaard

Een wortelcake staat al lang op de planning om eens te maken. Ik besloot om een veganistische te maken. Er komt geen suiker in te pas. De cake werd gezoet met agave en ik deed er ook nog wat fijngesneden dadels in. Noten zouden hier ook ideaal in passen.

Ingrediënten

  • 1 cup + 2/3 cup zelfrijzende bloem (240g)
  • 1 cup + 2/3 cup geraspte wortels (220g)
  • 1 cup geraspte kokos (90g)
  • 1/3 cup agave
  • 2/3 cup kokosolie
  • 2/3 cup sojamelk
  • 7 fijngesneden dadels
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Bereiding

Schil de wortelen en rasp ze.
Meng de bloem met de wortelen, olie, melk, kruiden, agave en geraspte kokos. Voeg fijngesneden de fijngesneden dadels toe.
IMG_9735 IMG_9736

Vet een bakvorm in. Bebloem ze zodat de cake straks makkelijk los komt. Ik nam een tulband, maar je kan uiteraard ook een gewone cakevorm gebruiken.
IMG_9737

Bak de cake zo’n 45 à 60 minuten op 180°C.
IMG_9764

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s