Butternut-Pompoen-Bataat-Balletjes

Standaard

Dit recept is goed voor zo’n 35 balletjes.
Je kan eventueel nog wat extra besan toevoegen als je de structuur iets vaster wil hebben.

Ingrediënten

  • 1/2 butternut (bij mij was dat geschild 520g)
  • 2 grote zoete aardappels (bataat) (bij mij was dat geschild 410g)
  • gember
  • verse koriander
  • 6 el besan (kikkererwtenmeel)
  • p&z

Bereiding

Kook (of stoom) de zoete aardappels gaar. Pureer ze.
IMG_9869 IMG_9870

Schil de pompoen en snijd ze in kleine blokjes.
Rasp de gember en voeg ze toe aan de groenten.
IMG_9871

Snijd de koriander fijn. Voeg ze toe.
IMG_9872 IMG_9873

Maak kleine balletjes en frituur ze. (160° à 170°C)
IMG_9928

Advertenties

»

  1. ziet er zooooo lekker uit!
    heb onlangs eindelijk kikkererwtenmeel gekocht, maar er nog niks mee uitgespookt, foei!
    Ik heb het eerder al eens gezegd… een friteuse hé!!!!
    xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s