Banaan met filodeeg

Standaard

Dit receptje is makkelijk, snel klaar en erg lekker.
Verwacht geen krokant bananengebakje. Door de banaan is het filodeeg wat zachter.

Ingrediënten

  • 15 vellen filodeeg
  • 3 bananen, in stukjes gesneden
  • 50g rietsuiker
  • 100g boter, gesmolten
  • kaneel

Bereiding

Laat de boter smelten.
Snijd de banaan in stukjes en voeg de kaneel en suiker toe. Meng het.
IMG_0231

Vet een ovenschaal in. Ik nam een ovenschaal van ongeveer 30 op 18cm.
Snijd de vellen filodeeg op maat.
Leg een eerste laag filodeeg en bestrijk deze met de gesmolten boter. Herhaal dit tot je 8 vellen filodeeg hebt. Hier gaat de banaan over en vervolgens de resterende vellen filodeeg. Bestrijk ze telkens met boter.
IMG_0234

Snijd het in ruiten en bak het zo’n 30 minuten op 200°C.
IMG_0235 IMG_0239

IMG_0243

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s