Volkoren ovenkoeken met pitten & zaden

Standaard

Dit is een variant op de ovenkoeken.
Ik nam zonnebloempitten en sesamzaad maar uiteraard kan je eindeloos variëren. 🙂 Ik had zo’n 32 stuks.

Ingrediënten

  • 1kg volkorenbloem
  • 1 ei
  • 5dl water (mag ook net iets meer zijn: 5,2dl)
  • 50g boter
  • 50g broodverbeteraar
  • 20g suiker
  • 60g gist
  • 15g zout
  • 100g zonnebloempitten
  • 50g sesamzaad

Bereiding

Doe de bloem, suiker, boter, broodverbeteraar en het ei in een kom. Neem lauw water en los de gist hierin op of voeg de gist gewoon toe aan de bloem en doe er het lauwe water bij.
Kneed het geheel in je keukenrobot (of met de hand) en voeg de zaden & pitten toe. Voeg wat later het zout toe en kneed alles goed door.
Laat het deeg 25 minuten rusten.
Kneed het deeg nogmaals om het rijsproces te stoppen en verdeel het deeg in bolletjes van 55 à 65g.
Bol ze op en duw ze plat in de bloem.
IMG_0335

Laat ze nog 45 minuten rijzen en bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C. Ik denk dat ze er zo’n 30 minuten inzaten.
IMG_0337 IMG_0340

IMG_0341 IMG_0342

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s