Brownie met banaan & noten

Standaard

Brownies, ik ben er dol op!

Ingrediënten

  • 2 bananen, geplet
  • 150g zelfrijzende bloem
  • 100g boter
  • 2 eieren
  • 200g (150g + 50g) pure chocolade
  • 50g kokos
  • 100g suiker
  • 100g noten
  • snufje zout

Bereiding

Laat de chocolade smelten.
Klop de boter op met de suiker en voeg de geprakte banaan toe.
Meng de bloem met de kokos.
Voeg de eieren bij het banaan-boter-suiker mengsel. Klop goed door tot je een homogene massa krijgt.
Voeg de bloem en het zout toe, alsook de gesmolten chocolade.
IMG_0303

Hak 50g chocolade fijn en hak ook de noten wat fijner.
Voeg dit bij het deeg.
Vet een vorm in en bekleed ze nog wat extra met bloem. Ik nam een springvorm omdat ik dat erg handig vind, maar je kan uiteraard ook een cakevorm of gewoon een taartvorm gebruiken.
IMG_0305

Bak de brownie zo’n 30 minuten op 160°C. Doe de test met een satéprikker om te kijken of de brownie gaar is.
IMG_0311
IMG_0314

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s