Polenta-honing muffins

Standaard

Ik kreeg onlangs de vraag of ik nog eens iets met polenta wou maken. Dit recept is misschien niet hetgene dat die persoon voor ogen had, maar hé, ’t is er eentje met polenta é. 😉
Deze muffins zijn ideaal als ontbijt of gewoon als tussendoortje. Ze zijn gezoet met honing en er komen geen suikers aan te pas. Ik deed niks van boter of olie in de muffins waardoor ze tamelijk snel droog werden. Wil je ze iets smeuïger, kan je gerust wat boter of olie toevoegen.
Doordat ik geen vetstof toegevoegd had was het een ramp om ze uit hun muffinpapiertje te halen (ja, daar had ik niet aan gedacht…) Ik heb hier ergens silicone muffinvormpjes liggen, maar mijn dochters gaan er altijd mee gaan lopen! 😀
Dit recept is super simpel, gewoon alles bijeen, bakken in de oven en klaar!

Dit recept is goed voor zo’n 12 stuks.

Ingrediënten

  • 100g polenta
  • 200g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16g)
  • 1,5dl melk
  • 1 dl yoghurt
  • 100g honing
  • 50g rozijnen
  • snufje zout
  • snufje kaneel

Bereiding

Meng de melk met de yoghurt en de honing. Voeg de polenta, bloem, bakpoeder, rozijnenen, het zout en de kaneel toe. Meng alles tot je een smeuïge massa krijgt.
IMG_0468

Vul je vormpjes en bak ze zo’n 25 à 30 minuten op 170°C.
IMG_0470 IMG_0475

IMG_0492 IMG_0489

En ja, ze werden gesmaakt!
IMG_0485 IMG_0482

IMG_0493

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s