Kokospralines met een hartje van hazelnoot

Standaard

Deze pralines kan je door kokosrasp rollen of kan je overgieten met chocolade. In de pralines stak ik een hazelnoot. Ik wou eigenlijk nog een variant maken met bresiliennenootjes maar die waren helaas op. Ipv kokosrasp bresiliennenootjes of eerst een laagje van chocolade en dan bresiliennenootjes!!!

Dit recept is goed voor zo’n 42 stuks. Ik maakte ze niet te groot dus het aantal kan wel verschillen.
Deze pralines bewaar je best in de koelkast.

Ingrediënten

  • 130g kokosolie
  • 200g santen
  • 120g kokosrasp
  • 3 el agave
  • snufje zout
  • hazenoten (evenveel als het aantal pralines.)
  • topping: kokosrasp, (pure) chocolade, bresiliennenootjes, gehakte pistachenoten, etc

Bereiding

Verhit de kokoslie en de santen zodat het vloeibaar wordt. Voeg de kokosrasp, snufje zout en de agave erbij.
Zet het in de koelkast zodat het harder wordt.
IMG_0974

Vorm de pralines en stop een hazelnoot in het midden. Ik legde ze op een bord met aluminiumfolie. De pralines die je in de kokosrasp wenst, rol je nu door de kokosrasp. Indien je er met bresiliennenootjes/gehakte noten wenst, rol je ze door de nootjes. De pralines die je met chocolade wenst, steek je terug in de koelkast om op te stijven.
Dompel de pralines in gesmolten chocolade.
Bewaar ze in de koelkast.

IMG_0977 IMG_0978

IMG_1116 IMG_1118

De chocolade-kokosvrienden bijeen:
IMG_1120

 

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s