Kruidige Witte bonen balletjes met maïs

Standaard

Ik wou eerst burgers maken, maar besloot dan toch om er balletjes van te maken en te frituren. Ik vind gefrituurde zaken gewoon erg lekker… maar je kan de balletjes (of burgers 😉 ) ook gewoon bakken. Ik frituurde deze op 170°C.
Dit receptje is goed voor zo’n 30 tal balletjes.

Ingrediënten

  • 2 kleine ajuinen
  • 2 tenen look
  • 150g mais
  • 1 blik witte bonen (265g, uitgelekt gewicht)
  • gember
  • 1 ei
  • 1 cup tarwezemelen (40g) (kan ook vervangen worden door havermout)
  • 1 el sambal
  • 1 el korianderpoeder
  • 3 el hot shot
  • 1/2 cup bloem (ongeveer 65g)
  • 1 tl currypoeder
  • 1,5 cup geroosterde ajuinen (ongeveer 85g)
  • peper

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de geperste look en geraspte gember.
Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Mix de bonen samen met het ei en de tarwezemelen.
Voeg de bloem toe.
IMG_2498

Voeg de hot shot, de sambal, korianderpoeder, currypoeder, peper, geroosterde ajuinen en maïs toe.
IMG_2500

Laat het mengsel in de koelkast opstijven voor een paar uur.
Vorm balletjes en frituur ze op 170°C. Indien je burgers maakt, bebloem je de burgers best voor je ze bakt.
Ik maak de balletjes niet op voorhand, maar maak ze gewoon ter plekke.
IMG_2502

IMG_2504

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s