Groentenovenschotel met spirelli

Standaard

Ovenschotel-time!

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 2,5 wortels (ja, 2 of 3 mag natuurlijk ook, maar ik zat nog met een halve.  🙂 )
  • 2 tenen look
  • 100g spinazie
  • 240g feta
  • geraspte kaas
  • 4 el gehakte peterselie
  • spirelli
  • p&z

    Voor de “rode-bechamelsaus”

  • boter
  • bloem
  • melk
  • 4 el ketchup
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 1 à 1,5 tl sambal
  • p&z

Bereiding

Snijd de wortel in schijfjes en stoom ze.
Snijd de paprika in stukjes en stoof ze samen met de look. Eens deze gaar zijn, voeg je de wortel toe. Kruid met peterselie, peper en zout.
IMG_3907

Kook de pasta gaar.
Verkruimel de feta.
Maak de bechamelsaus. Ik zou in het vervolg beter ook eens afmeten/afwegen hoeveel saus ik maak. 😉 Voeg de sambal, tomatenpuree en ketchup toe. Proef en kruid eventueel bij met p&z.

Neem een ovenschotel. Begin met een laagje saus. Daarop komt een laag pasta – 1/2 van de hoeveelheid feta – groenten – spinazie – 1/2 van de feta – pasta – saus en als laatste nog wat geraspte kaas.
Steek de ovenschotel zo’n 30 minuutjes in de oven op 200°C. Steek eventueel de grill aan voor een mooi korstje.
IMG_3913 IMG_3917

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s