Indische pastinaak-wortel-schotel met kokosmelk

Standaard

Ik heb helaas geen mooie foto van het eindresultaat. Wat jammer. 😦
Wij aten dit met naan. Dat receptje moet ik ook nog eens online zetten.
Mensen die het iets minder pittig willen hebben, laten de chilipoeder achterwege of gebruiken 1 chilipeper i.p.v. 2.

Ingrediënten

  • 2 ajuinen
  • 3 tenen look
  • gember
  • 2 chilipepers
  • 500g gezeefde tomaten
  • 2 pastinaken
  • 2 wortels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 cup water
  • 1 cup kokosmelk
  • 1 blik rode bonen
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 el paprikapoeder
  • zout

Bereiding

Snijd de look fijn en bak ze.
Mix de look samen met de chilipepers (ik verwijderde de zaadjes niet, maar wil je het minder pittig, verwijder ze dan. 😉 ) en gember. Voeg eventueel een klein beetje water toe zodat je het makkelijk kan mixen.
Schil de wortel en pastinaak en snijd ze in schijfjes.

Doe olie in een pan. Bak de komijnzaadjes tot ze knetteren. Voeg de korianderpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en de laurierblaadjes toe. Doe de pasta van look, chili en gember erbij. Overgiet met de gezeefde tomaten.
Voeg de stukjes wortel en pastinaak toe. Doe het water erbij en laat garen. Indien het te droog wordt, voeg je nog wat extra water toe. Als het gaar is, voeg je de uitgelekte en gespoelde rode bonen toe.IMG_4138

Voeg de kokosmelk toe en laat nog even pruttelen. Kruid  met zout.
IMG_4143

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s