Vegan Rozijn-Appelgebak

Standaard

Dit gebak doet me wat aan proodpudding denken van smaak. Het is een veganistisch gebak. Het moet tamelijk lang in de oven zitten, toch zeker 1,5u. Je kan ook opteren om iets minder sojamelk toe te voegen want het was een vrij slap beslag.


Ingrediënten

  • 250g zelfrijzende bloem
  • 170g havermout
  • 4 moesappels (geschild zo’n 470g)
  • 150g rozijnen (ik nam gouden en bruine rozijnen, gemengd)
  • 150g rietsuiker
  • 4 dl sojamelk
  • 2,5 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snufje zout
  • 2 el maïsolie

Bereiding

Mix de havermout zodat je haverbloem krijgt.
Mix de rozijnen met de maïsolie tot een papje.
Zeef de bloem en bakpoeder. Voeg ze bij de haverbloem. Meng het met de rietsuiker, gemixte rozijnen, sojamelk, kaneel en snufje zout.
IMG_4473
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Voeg ze bij het deeg.
IMG_4475

Doe het in een cakevorm (een silicone vorm of een ‘ouderwetse’ vorm, vergeet deze dan wel niet in te vetten en te bebloemen.) en bak het zeker 150 minuten op 160°C. Doe de saté-prik test. Indien deze er nog niet schoon uit komt, bak je het nog wat langer.
IMG_4487

IMG_4491

IMG_4494

Een sneetje..
IMG_4495

En ik vond dit heerlijk met wat (crunchy) speculoospasta op!
IMG_4497

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s