Preischotel met vegetarische balletjes

Standaard

Ja, wij eten niet iedere dag rood/oranje groenten zoals wortel, bataat en rode paprika hoor. 😉  Hier eens een lekker receptje met prei. Poepsimpel, snel en héél lekker.
Je kan de  vegetarische balletjes ook zelf maken (ja, ik moet dringend eens wat recepten maken voor groenteballetjes!), maar ik nam gewoon de vegetarische balletjes van Eger die je in de Colruyt kan kopen. (zowel in de koelafdeling als in de diepvries). Hier thuis is iedereen er dol op. Aan de hoeveelheid van balletjes te zien

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 stengels prei (het witte gedeelte + klein beetje van het groene gedeelte)
  • 3 tenen look
  • 12 tal zongedroogde tomaatjes
  • 500g vegetarische balletjes
  • p&z
  • room
  • groentebouillon
  • pasta

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look. Snijd de prei in halve ringen (of 1/4 ringen) en voeg ze bij de ajuin. ja, een heleboel prei maar dat krimpt wel enorm. Kruid met peper en zout.
IMG_4627

Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd/knip ze in kleine stukjes.
Voeg ze bij de prei.
IMG_4628

Halveer de vegetarische balletjes en bak ze.
IMG_4630

Doe de groenten bij de balletjes.
IMG_4633

Voeg room toe, alsook een stukje groentebouillon of groentebouillonpoeder.
IMG_4635

Kook de pasta (ja, ik ben het weer vergeten afwegen. Genoeg voor je gezin :p ). Voeg ze bij de rest.
IMG_4636

IMG_4637

En serveer.
IMG_4643

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s