Maïssoep

Standaard

Ingrediënten

  • 5 stengels groene selder
  • 1 ajuin
  • 2 blikken maïs (uitgelekt zo’n 570g)
  • ongeveer 1,3L groentebouillon
  • 1/2 cup room
  • 1 tl rode currypasta
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • p&z

Bereiding

Spoel de groene selder goed en snijd ze in stukken. Gebruik alles van de selder.
Snijd de ajuin in stukken.
Bak de ajuin aan en voeg de selder toe.
Laat de maïs uitlekken en voeg ze bij de groenten. Overgiet met de groentebouillon en kruid met peper en zout.
Kook alles plat en mix het.

Zeef de soep. Voeg de room, currypasta en de paprikapoeder toe. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
IMG_5267 IMG_5271

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s