Kokos-Dadel pralines

Standaard

Hoog tijd om nog eens enkele pralines op mijn blog te zetten! Ideaal om als geschenkje te geven aan de gastvrouw/gastheer als je ergens gaat eten deze feestdagen. Of gewoon lekker voor jezelf! 😉
Deze pralines zijn makkelijk veganistisch & suikerloos te maken. Ik voegde geen suiker toe in het recept maar in de chocolade zat er wel suiker. Wil je het veganistisch, gebruik dan vegan chocolade.

Dit recept is goed voor zo’n 22 stuks.

Ingrediënten

  • 100g santen
  • 60g geraspte kokos
  • 80g kokosolie
  • 115g dadels, ontpit (zo’n 15 stuks)
  • snufje zout
  • pure chocolade, om de pralines in te dompelen

Bereiding

Mix de dadels samen met de santen, kokosolie, geraspte kokos en het snufje zout tot een pasta.
IMG_5873

IMG_5876

Vorm balletjes. Indien het mengsel wat te slap is, laat je het eerst even in de koelkast harder worden en vorm je daarna de balletjes.
IMG_6080

Smelt de chocolade en dompel de balletjes in de chocolade.
IMG_6123

IMG_6134

Bewaar de kokos-dadel pralines in de frigo.
Ze zijn vrij hard van structuur, dus haal ze even voor het serveren uit de koelkast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s