Naan

Standaard

Begin tijdig aan dit brood want het moet zo’n 3 à 4u rijzen.
Dit is een recept van Manjula en is goed voor zo’n 6 naan broodjes.
Ik maakte dit met mijn keukenrobot en bakte ze op een pizzasteen. Heb je geen pizzasteen, dan kan je het gewoon op je bakplaat doen.

Ik maak naan nu vaak met zwarte ajuinzaadjes bij.

Ingrediënten

  • 2 cup bloem
  • 12g verse gist (of 1 tl gedroogde gist)
  • beetje bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 2,5 el yoghurt
  • 3/4 cup water (lauw)
  • 2 el olie
  • gesmolten boter of ghee
  • ev. zwart ajuinzaad

Bereiding

Doe de bloem in een kom en voeg de gist, het water, de suiker en de bakpoeder toe. Indien je nog zaadjes o.i.d. wil toevoegen, doe je dat nu.
Kneed en voeg het zout toe. Kneed verder. Voeg de olie en de yoghurt toe en kneed verder.
Indien het deeg te slap is, voeg je nog wat bloem toe. Is het te hard, wat extra water.
Zet de pot weg met een handdoek erboven en laat het zo’n 3 à 4 u rijzen.

Verwarm je pizzasteen voor op 250°C. Zet de oven dan op 200°C à 220°C.

Kneed het deeg en verdeel het in 6 gelijke stukjes. Rol elk deeltje uit tot een rond of ovaal plat broodje. Leg er 3 op je pizzasteen en bak ze. Manjula zei dat dit 2 à 3 minuten ging duren, maar bij mij duurde dat toch iets langer. 😉
Als je de naam uit de oven haalt, doe je wat gesmolten boter of ghee op de naan.
Laat je pizzasteen weer op temperatuur komen en bak de overige broodjes.

IMG_0054

En hier naan met zwart ajuinzaad:
IMG_0266 IMG_0267

Advertenties

»

  1. Pingback: Pittige bloemkoolcurry | elfjeskruid

  2. Pingback: Moong dal chilka Chakalaka | elfjeskruid

  3. Pingback: Groentencurry met aubergine, courgette & kardemom | elfjeskruid

  4. Pingback: Witte aubbergine curry met butter beans | elfjeskruid

  5. Pingback: Witte aubergine curry met butter beans | elfjeskruid

  6. Pingback: Kadhi Pakoras | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s