Puree ovenschotel met linzen & tomaat

Standaard

Ik nam moong dal chilka linzen. Maar je kan het ook met andere linzen doen.

Ingrediënten

  • ongeveer 900g aardappelen
  • 1/4 cup linzen (rauw)
  • 3 tomaten (kleine, ik nam roma tomaten)
  • 3 kleine ajuinen
  • 240g geraspte kaas
  • enkele el pesto
  • p&z
  • panko
  • boter

Bereiding

Laat de linzen een avond op voorhand weken. Kook ze gaar. Als je ze niet laat weken is de kooktijd langer.
Kook de aardappelen en maak er puree van.
Snijd de ajuin in stukjes en bak ze. Kruid met peper en zout.
Snijd de tomaat in schijfjes.

Neem een ovenschaal. Begin met een laagje puree (ongeveer de helft). Daarop komt de helft van de kaas, daarop de linzen, ajuinen en schijfjes tomaat. Daarop smeer je een laagje pesto. Kruid met peper.
IMG_7935 IMG_7937

Daarop komt de rest van de geraspte kaas en als laatste de resterende puree.
Bestrooi de puree met panko en leg hier en daar wat kleine blokjes boter.
Zet het in de oven en zet de grill aan zodat het een mooi korstje krijgt.
IMG_7938

IMG_7940

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s