Banaan-Chakalaka-Berbere schotel met rode paprika

Standaard

Dit recept is vrij veel. Wij aten het de eerste dag met brood, de tweede dag was er nog wat over en dat aten we met bulgur. Het was wel niet genoeg voor 2 dagen. 😉

Ingrediënten

  • 1 dikke ajuin
  • 3 tenen look
  • flink stuk gember
  • 3 rode paprika’s
  • 1 chilipeper
  • 4 bananen
  • 1 pak santen (200g)
  • 2 cup adukibonen (gaar afgemeten)
  • 2,5 cup water
  • 1/2 tl garam massala
  • 2 el berbere
  • 4 el chakalaka
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl mangopoeder
  • 1/8 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl zout (+ ev. wat extra)
  • peper

Bereiding

Indien je bonen nog niet gaar zijn, kook je deze eerst gaar.
Snijd de ajuin en bak ze samen met de fijngeperste look, geraspte gember en fijngesneden chilipeper.
Snijd de paprika in stukken. Ik sneed ze vrij grof, ze mochten wel iets kleiner.. 😉
Doe de paprika bij de ajuinen en bak ze.
IMG_8697

Voeg de kruiden toe, behalve de garam massala en mangopoeder.
Snijd 3 bananen in schijfjes en voeg ze toe. De laatste banaan voeg je iets later toe. Je kan ze ook allemaal in één keer toevoegen, maar ik vind het fijn om nog stukken banaan te hebben. Wanneer het nog even opstaat wordt de banaan zachter.
IMG_8699 IMG_8700
Voeg de santen en het water. Indien je geen santen hebt, voeg je kokosmelk toe. Voeg dan geen water toe.
Voeg de bonen toe, de laatste banaan en de garam massala en mangopoeder. Proef en kruid bij met zout indien nodig.
IMG_8704

IMG_8706

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s