Paprika curry met spinazie en zwarte sojabonen

Standaard

ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 4 tenen look
  • 1 grote rode chilipeper
  • 4 cup gemengde paprika (ik nam diepvriespaprika)
  • 3 cup zwarte sojabonen (gaar afgemeten)
  • 500g passata
  • 10 bolletjes diepvriesspinazie
  • 1/2 cup santen
  • 1 cup water
  • 2 tl dille zaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/4 à 1/2 tl zout, naar smaak
  • 2 tl korianderpoeder
  • 8 kardemom peulen
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 tl garam massala

Bereiding

Mijn sojabonen waren reeds gaar maar indien ze ne nog niet gaar zijn, kook je ze eerst gaar.
Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look en fijngesneden chilipeper.
Snijd de paprika in stukjes en voeg ze toe. Doe alles wat aan de kant en voeg het dillezaad toe. Als het begint te knetteren voeg je de overige kruiden toe (behalve het zout en de garam massala).
Roer het geheel en voeg de passata, het water en de santen toe. Indien je geen santen hebt, voeg je ongeveer 1 cup kokosmelk toe en laat je het water achterwege.
Voeg de bonen en de spinazie toe, laat nog even doorkoken en voeg het zout en de garam massala toe.
IMG_8534

Wij aten het met rijst.
IMG_8542

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s