Groene linzen met wortel en volkoren penne

Standaard

Ingrediënten

  • 1,5 cup groene linzen (rauw gemeten. Zo’n 3,5 cup gaar)
  • 2 ajuinen
  • 3 tenen look
  • 4 grote wortels
  • gember
  • 2 el oregano
  • 2 kleine chilipepertjes (of 1 als je het wat minder wilt)
  • 2 blikken tomaat
  • 140g tomatenpuree
  • volkoren penne

Bereiding

Kook de linzen gaar.
Snijd de ajuinen fijn en bak ze samen met de fijngeperste look, geraspte gember en fijngesneden chilipeper.
Snijd de wortel in fijne schijfjes en voeg ze bij de ajuin. Bak tot de wortel begint te garen.
Voeg de linzen toe en kruid met zout.
IMG_8999

Snijd één tomaat uit blik in stukjes en voeg ze toe. De andere mix je tot een saus In principe kan je passata nemen.
Voeg de tomatenpuree toe en de oregano.
IMG_9007

Kook de penne gaar. Serveer zo of met wat geraspte kaas.
IMG_9008 IMG_9009

IMG_9010

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s