Vegan bananencake met een vleugje noot

Standaard

Dit recept is veganistisch en ook suikervrij. Wil je het met suiker maken, dan kan je de agave vervangen door rietsuiker.
Deze bananencake is heerlijk om bij het ontbijt te eten!

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 300g bloem
  • 1 el lijnzaad (+ 3 el warm water)
  • 1/3 cup ageva
  • 1 dl kokosolie
  • 2 zakjes bakpoeder (32g)
  • 1 dl notenmelk (ik nam Nut Dream: een mix van hazelnoot, amandel en cashewnoot)
  • 100g amandelpoeder
  • 3 el gemengde notenpasta (mix van hazenoot & amandel)
  • snufje zout

Bereiding

Meng het lijnzaad met het water en laat even staan tot het water is opgenomen.
Zeef de bloem & bakpoeder en meng ze met het amandelpoeder en het zout.
Mix de bananen.
Meng de melk, kokosolie (smelt deze indien nodig) en bananen met de bloem. Voeg het lijnzaadmengsel toe.
IMG_9199

Voeg de agave toe.
IMG_9198

En de notenpasta.
IMG_9200

Doe het in een cakevorm en laat het zo’n 45′ à 1u bakken op 170 graden.
IMG_9201 IMG_9211

IMG_9216 IMG_9218

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s