Couscoussalade met groenten en kikkererwten

Standaard

Ik gebruikte bombay kruiden in dit gerecht. Dat is een indische kruidenmix met o.a. koriander, peper, komijn, kaneel, kardemom, kruidnagel, foelie, chilie, kurkuma, gember en gedroogde groenten.

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 3 tenen look
  • gember
  • 3 wortels
  • 1 rode paprika
  • 7  bolletjes diepvriesspinazie
  • 300g kerstomaten
  • 250g kikkererwten
  • p&z
  • 2 el bombay kruiden
  • couscous (ik nam 2 theekopjes)

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look en geraspte gember. Snijd de wortel in stukjes en voeg ze toe. Laat alles wat garen. Snijd de paprika in stukken en voeg ze bij de rest van de groenten.
Als het bijna gaar is, voeg je de spinazie toe. Kruid het met de bombay kruiden, p&z.
Voeg de kikkererwten toe.
IMG_9326

Maak de couscous. Als deze gaar is, voeg je het bij de groenten. Halveer de kerstomaten en voeg ze op het einde toe.
IMG_9327

Serveer.
IMG_9328

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s