Vanilleijs

Standaard

Ik vond het recept hier.
Ik liet het een nacht staan omdat ik hoopte op een sterke vanillesmaak, maar van mij mocht het toch straffer. De volgende keer gebruik ik 2 vanillestokjes. 😉

Ingrediënten

  • 3 dl volle melk
  • 3 dl room (40%. Ik nam er van 30% werkt ook prima)
  • 1 vanillestok
  • 4 eierdooiers
  • 75 g suiker

Bereiding

Snijd de vanillestok doormidden en haal het merk eruit.
Breng de melk samen met de room aan de kook. Voeg het merk van de vanillestok toe. Ik voegde de vanillestok zelf ook toe.
Vanille spikkels! 😀
IMG_9329

Klop de eierdooiers en de suiker op tot een ruban (tot het wit kleurt).
Giet de kokende melk op de ruban. Klop alles goed door en giet het terug in de kookpot. Roer met een houten lepel, terwijl de pot op het vuur staat. Het zal nu beginnen dikken. Het mengsel is goed wanneer je een streep in de vloeistof op de achterkant van je lepel kan trekken en die blijft staan. (is dat duidelijk? 😉 )
Haal de pot van het vuur en laat het afkoelen in de koelkast. Ik liet het een nachtje staan.
Draai het in een ijsmachine. Zo’n 40 tal minuutjes.
IMG_9346

Het perfecte bolletje! 😉
IMG_9357

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: ijstaart met bresiliennenootjes, merengue en hazelnotenchoco | elfjeskruid

Geef een reactie op Bart Reactie annuleren