Banaanijs met pecanoten

Standaard

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 2,5 dl volle melk
  • 2 dl room
  • 3 eigelen
  • 70g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (16g)
  • 80 g pecanoten

Bereiding

Laat de melk koken met de room. Voeg de bananen toe en als ze zacht zijn mix je het.
Klop de eigelen op met de suiker tot een ruban.
Voeg het toe en laat verder koken terwijl je goed roert met een houten lepel. Het mengsel is goed wanneer je een streep trekt op de achterkant van je lepel en die blijft staan.
Laat het afkoelen in de koelkast.
Hak de noten in stukjes.
Draai het ijs in je ijsmachine en voeg op het einde de stukjes noot toe.
Het duurt zo’n 40 minuutjes. Indien het nog te zacht is, laat je het wat langer draaien.
IMG_9551

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s