Groenteburger

Standaard

De consistentie van deze burger was prima! Je kan naar wens minder of nog meer paneermeel toevoegen. Hou er rekening mee dat; hoe meer paneermeel je toevoegt, hoe minder uitgesproken de smaak van de burger zal zijn.

Dit recept is goed voor 8 burgers.

Ingrediënten

  • 250g kikkererwten
  • 250g wortels (geschild gewogen)
  • 150g maïs
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen look
  • 1 fijngesneden chilipeper
  • 1 ei
  • 1 tl sambal
  • 1 el cajun kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • p&z
  • 1 cup paneermeel

Bereiding

Rasp de wortel en bak ze samen met de fijngesneden ajuin en geperste look.
Snijd de gele paprika in kleine stukjes en voeg ze toe.
IMG_9621

Laat de kikkererwten uitlekken en mix ze samen met het ei de de kruiden. Voeg de maïs en het paneermeel toe.
IMG_9623 IMG_9622

Laat het even opstijven in de koelkast.
Verdeel het deeg in porties en vorm en burgers van. Bebloem ze. Indien je nog tijd hebt, kan je ze nog even laten opstijven in de koelkast. Ik bakte ze onmiddellijk en dat ging ook prima. 🙂
IMG_9624

Hier aten we ze in een hamburgerbroodje. Zelfgemaakt fastfood – heerlijk! 😉
IMG_9626

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s