Pizza met brie & dadels

Standaard

Deze pizza zou nog lekkerder eweest zijn met rucola erbij. Maar die had ik helaas niet in huis.

Ingrediënten

Pizzadeeg (voor 2 pizza’s)

  • 350 gr bloem
  • 100 gr zeer fijne griesmeel
  •  Zout
  •  18g verse gist (of 1 zakje gedroogde gist, 7g)
  •  1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  •  240 ml lauw water

Topping (voor 1 pizza)

  • 1/2 ajuin
  • 200g brie (1 pakje)
  • 10 dadels
  • 1 bol mozzarella
  • peper
  • ev. rucola

Bereiding

 

Maak het pizzadeeg:
Meng de bloem met het griesmeel. Voeg de gist, het lauwe water, de suiker en de olie toe.  Kneed alles en voeg het zout toe.

Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen.
Kneed het deeg door en laat het nogmaals 1u rijzen.
Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 2 gelijke delen. Rol het uit tot een ronde. Klaar om te beleggen!
P1080364

Verwarm je pizzasteen (indien je deze hebt) voor. Zo’n 10 à 15 minuten op 250°C. Nadien laat je de temperatuur zakken tot 220°C.

Snijd de ajuin fijn en bak ze.
Snijd de mozzarella in schijfjes.
Snijd de brie in schuine plakjes.
Snijd de ontpitte dadels in kleine stukjes.

Neem je pizzadeeg, schik de mozzarella er op.
IMG_9642

Voeg de gebakken ajuin en de stukjes dadel toe.
IMG_9644

Schik de brie op de pizza en kruid met peper.
IMG_9646

 

Bak de pizza zo’n 15 minuten op 220°C.
IMG_9647 IMG_9650

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s