Pizzadeeg

Standaard

Ingrediënten (voor 2 pizza’s)

  • 350 gr bloem
  • 100 gr zeer fijne griesmeel
  •  Zout
  •  18g verse gist (of 1 zakje gedroogde gist, 7g)
  •  1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  •  240 ml lauw water

Bereiding

Meng de bloem met het griesmeel. Voeg de gist, het lauwe water, de suiker en de olie toe.  Kneed alles en voeg het zout toe.

Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen.
Kneed het deeg door en laat het nogmaals 1u rijzen.
Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel het in 2 gelijke delen. Rol het uit tot een ronde. Klaar om te beleggen!
P1080364

Verwarm je pizzasteen (indien je deze hebt) voor. Zo’n 10 à 15 minuten op 250°C. Nadien laat je de temperatuur zakken tot 220°C.

Leg het deeg op je pizzasteen, beleg de pizza en bak ze zo’n 15 à 20 minuten op 220°C.

Advertenties

»

  1. Pingback: Pizza met artisjok & franse kaas | elfjeskruid

  2. Pingback: Paprikapizza met geitenkaas | elfjeskruid

  3. Pingback: Wortelpizza | elfjeskruid

  4. Pingback: Camembert pizza met pesto & noten | elfjeskruid

  5. Pingback: Prei pizza met zongedroogde tomaatjes | elfjeskruid

  6. Pingback: Kaaspizza met tomaat | elfjeskruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s