Zoete curry met wortel, appel & kokosmelk

Standaard

Ingrediënten

  • 2 kleine ajuinen
  • 3 tenen look
  • gember
  • 4 wortels (geschild gewogen 460g)
  • 240g rode bonen (1 blik)
  • 400ml kokosmelk (1 blik)
  • 3 appels
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl pili pili
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 1/8 tot 1/4 tl kaneel
  • 2 tl rietsuiker
  • p&z

Bereiding

Snipper de ui fijn en bak ze samen met de fijngeperste look en de geraspte gember.
Snijd de wortel in schijfjes en voeg ze toe.
IMG_9700
Doe de kruiden erbij en voeg een klein beetje water toe zodat alles beter gaart.
Laat wat garen en voeg de kokosmelk toe. Als alles gaar is, voeg je de bonen toe.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze. Voeg de geraspte appel toe.

IMG_9701 IMG_9702

Meng het geheel, voeg de suiker toe en kruid af met peper en zout.
Wij aten dit met stokbrood. Maar dit kan perfect bij rijst of eender wat.
IMG_9708

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s