Scrambled tofu

Standaard

Je kan hier eindeloos in variëren met kruiden en groenten.
Ik maakte deze met 2 pakjes tofu (500g) wat wel vrij veel was, maar de rest hebben we daags nadien gewoon opgesmuld.
Ik deed edelgist in dit gerecht. Edelgist wordt beschouwt als een vegan kaasvervanger en zit vol vitamine B.

Ingrediënten

  • 500g tofu
  • 2 kleine ajuintjes
  • 1 teen look
  • 1 rode paprika
  • 2 à 3 el edelgist
  • 1/2 tl garam masala
  • 2 tl paprikakruiden
  • 4 el bieslook
  • 1 tl kurkuma

Bereiding

Zorg ervoor dat je tofu goed uitgelekt is. Ik wikkel ze in een schone handdoek (welja, een ‘theedoek’ laat dat nu een woord zijn dat ik nooit gebruik 😉 ) en zet er enkele gewichten op zodat al het vocht uit de tofu is. Begin daar dus tijdig aan. 🙂
Snijd de ajuin in stukjes en bak deze samen met de uitgeperste look. Snijd de rode paprika in stukjes en voeg ze bij de ajuin.
Verkruimel de tofu en doe ze er ook bij.
IMG_9725

Voeg al de kruiden toe (en zie wat de kurkuma doet! Het lijkt net een roerei, niet? 😉 )
IMG_9727

Voeg op het einde de edelgist toe en meng.
IMG_9728 IMG_9729

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s