LinzenLasagne met fetasaus

Standaard

Ingrediënten

  • 3 cup gare linzen (ik nam moong dal chili linzen) zo’n 420g
  • 250g feta
  • 3 wortels (geschild 270g)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 kleine ajuinen
  • gember
  • 3 tenen look
  • lasagnevellen
  • bechamelsaus (boter, bloem, melk, p&z, nootmuskaat naar wens)
  • 4 el bieslook
  • 1/4 à 1/2 tl pili pili
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl gedroogde koriander
  • p&z

Bereiding

Gaar je linzen. Ik heb eigenlijk altijd een voorraadje gare linzen in mijn vriezer. Dat is erg makkelijk. 🙂

Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look en geraspte gember. Voeg de linzen toe en kruid met garam masala, koriander, pili pili en zout.
Snijd de wortels in stukjes en stoof ze. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg ze bij de wortels. Voeg de bieslook toe en kruid met peper en zout.
IMG_9918
Maak bechamelsaus en voeg de feta toe zodat je kaassaus van feta krijgt. Maak veel saus want buiten deze saus heeft de lasagne geen ander vocht. Ik maakte meer dat 1l geloof ik.

Neem een ovenschotel en maak de lasagne:
Saus – lasagne – linzen – lasagne – saus – groenten – lasagne – saus – linzen – lasagne – saus.
IMG_9920

Gaar de lasagne op 180°C tot hij gaar is.
IMG_9921 IMG_9923
Ja, da’s weer niet de meest appetijtelijke foto, I know! 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s