Ovenschotel met ajuinpuree, spinazie, appeltjes en kikkererwten

Standaard

Ingrediënten

  • ong. 1kg aardappels( geschild)
  • 250g kikkererwten
  • 2 ajuinen (gebakken was dat bij mij iets meer dan 2 cup)
  • 2 dikke tenen look
  • 300g spinazie
  • 3 appels
  • 200g geraspte kaas
  • 1 cup geroosterde ajuinen
  • 1 bolletje mozzarella
  • kruidenboter
  • panko
  • p&z
  • voor bij de puree: boter, melk, nootmuskaat, p&z

Bereiding

Maak eerst de ajuinpuree.
Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look.
Kook de aardappels gaar, pureer ze en maak er puree van door melk, boter, nootmuskaat en p&z toe te voegen.
Voeg de gare ajuinen en de geroosterde ajuintjes toe.
IMG_0095

Bak de spinazie en kruid ze met p&z. Laat ze goed uitlekken en knip (of snijd) ze in fijnere stukjes.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Bak ze.
Snijd de mozzarella in schijfjes.
Neem een ovenschotel en ga als volgt te werk:
Puree – spinazie – geraspte kaas – kikkererwten (daarop paprikapoeder, p&z) – mozzarella – appel – puree.
De bovenste laag puree bestrooi je met panko en daarop leg je wat schijfjes kruidenboter.
IMG_0097 IMG_0098 IMG_0100

Zet de ovenschotel even onder de grill tot je een mooi korstje krijgt.
IMG_0105 IMG_0107

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s