Vegan kokosijs met vanille

Standaard

De structuur was nog niet perfect (zelfgemaakt vegan ijs is vaak toch harder dan ijs met eieren) maar als je hem tijdig uithaalt viel het al bij al wel goed mee. 🙂
Ik deed 1 vanillestokje in dit recept maar proefde de vanille te weinig, de volgende keer dus een nachtje laten trekken of 2 vanillestokjes gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl soyaroom
  • 75g rietsuiker
  • 1 vanillestok (of 2)
  • 50g kokosrasp

Bereiding

Verwarm de kokosmelk, room en de suiker tot de suiker gesmolten is. Schraap de vanille uit de vanillestokjes en voeg ze toe. Doe de vanillestokjes zelf er ook bij.
Laat het afkoelen in de koelkast.
Draai er ijs van en voeg op het einde de kokosrasp toe.
Haal het ijs tijdig uit zodat het makkelijker schepbaar is en het een aangename structuur heeft om te eten.
IMG_0274

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s