Witte aubergine curry met butter beans

Standaard

Dit receptje viel hier enorm in de smaak. 😀
Het was de eerste keer dat ik met boterbonen kookte. Niet die slanke bonen die ook boterbonen heten, maar die lekkere dikke peulen die naar mij aan het lachen waren in een indisch winkeltje. 😉
Deze:
IMG_0243

Ik nam ook een foto van de verpakking zodat het nog makkelijker wordt om op zoek te gaan naar deze butter beans. 🙂
IMG_0241

In datzelfde indische winkeltje (Himalaya in Gent. Echt het aards paradijs als je houdt van indisch. Whaaahh!! 😉 ) vond ik ook witte aubergine. Deze zijn kleiner dan hun grote broer en o zo schattig.
IMG_0254

Ok… Over naar het receptje want eerlijk is eerlijk, het was echt heerlijk!

Ingrediënten

  • 5 witte aubergines
  • 2 cup gare butter beans
  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • gember
  • 2 cup passata
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • p&z
  • 3 el gedroogd fenegriekblad

Bereiding

Snijd de ajuin fijn.
Bak het komijnzaad, eens het begint te knetteren voeg je de ajuin toe. Pers de look en rasp de gember en doe het erbij.
Snijd de aubergine in stukjes en voeg ze toe. Kruid met korianderpoeder, paprikapoeder, p&z.
Voeg de passata toe. Laat even koken en doe de boterbonen erbij, alsook de garam masala.
IMG_0260
Laat wat inkoken en voeg de gedroogde fenegriekblaadjes toe.
IMG_0262

IMG_0264

Wij aten dit met khadi pakoras en naan met zwart ajuinzaad.
IMG_0265

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s