Bulgur met paprika, kerstomaten, feta & linzen

Standaard

Dit receptje is ideaal om ergens mee naartoe te nemen. Wil je het veganistisch, dan laat je de feta achterwege. 😉 Het is zowel koud als warm lekker.
Ik maakte het met puntpaprika’s, maar je kan ze ook vervangen door gewone paprika’s.
Ik gebruikte “malawi toor dal oily” linzen.
IMG_0244 IMG_0246

Ingrediënten

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 3 groene puntpaprika’s
  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • 350g gele en rode kerstomaten (350g samen)
  • 350g malawi toor dal oily linzen (gaar)
  • 10 gedroogde tomaten
  • 200g feta
  • 360g tomatenbulgur (2 royale theetassen)
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 el ras el hanout
  • 1 el paprikavlokken
  • p&z

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en bak ze samen met de fijngeperste look.
Voeg de bulgur toe en roerbak even. De bulgur heeft ongeveer 2x zijn volume nodig in water om te garen. Bij mij waren dat 4 royale theetasjes. Voeg eerst 2 tassen water toe.
Snijd de paprika’s in stukjes en voeg ze toe.
Kruid met komijnpoeder, korianderpoeder, ras el hanout, paprikavlokken en p&z.
IMG_1490

Voeg nog een tas water toe, laat het inkoken en voeg daarna de laatste tas toe.
Voeg de linzen toe.
IMG_1491
Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in stukjes. Doe ze erbij.
IMG_1492

Halveer de kerstomaten en verkruimel de feta. Doe ze bij de rest.
IMG_1496

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s