Caramel ijs

Standaard

Ingrediënten

  • 3 eierdooers
  • 60g suiker
  • 2,5 dl room
  • 2,5 dl volle melk
  • 250g caramel (pasta)

Bereiding

Klop de eierdooiers en de suiker op tot een ruban.
Verwarm de melk samen met de room en voeg de caramel pasta toe.
Doe de ruban bij de vloeistof (je kan eerst beginnen met een klein beetje vloeistof bij je ruban te doen zodat je minder kans het dat het schift) en laat het op het vuur staan tot het de gewenste dikte krijgt.
Je moet een streep met je vinger trekken op een houten lepel, indien de streep lijft staan is het goed.
Laat het afkoelen in de koelkast en draai er ijs van.

IMG_2175

En op een hoorntje. 🙂
IMG_2576

Advertenties

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s