Fondant chocolade ijs met hazelnoten

Standaard

Ingrediënten

  • 2,5 dl volle melk
  • 2,5 dl room
  • 200g zwarte chocolade
  • 25g suiker
  • 25g vanille suiker
  • 3 eierdooiers
  • 50g hazelnoten

Bereiding

Klop de eierdooiers en de suiker op tot een ruban.
Verwarm de melk samen met de room en voeg de chocolade toe.
Doe de ruban bij de vloeistof. Je kan eerst beginnen met een klein beetje vloeistof bij je ruban te doen zodat je minder kans het dat het schift.
Laat het op het vuur staan tot je de gewenste dikte krijgt. Je moet een streep met je vinger trekken op een houten lepel, indien de streep lijft staan is het goed. 🙂
Laat het afkoelen in de koelkast en draai er ijs van.
Wanneer het ijs bijna klaar is, voeg je de gehakte hazelnoten toe. Ik hakte ze deze keer vrij grof.

IMG_3326

Advertenties

Eén reactie »

  1. ooooh deze wil ik zeker ook eens komen proeven!
    (tip voor mijn volgende verjaardag: maandelijks een ijsje komen proeven bij jou 😉 hehehe)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s